نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مادر و دختر بايد رابطه قوي و صميمي داشته باشند. مخصوصا دختراني كه خواهر ندارند و تنها هم جنس خانه مادرشان است. چرا رابطه مادر و دختر اهميت دارد؟ مادر به عنوان يكي از اعضاي اصلي خانواده نقشي اساسي و پراهميتي در تربيت فرزندان دارد و از آنجايي كه مادر و دختر هم جنس محسوب مي‌شوند نيازها و احساسات مشتركي دارند، از اين جهت مادر به نسبت ساير اعضاي خانواده مي‌تواند ارتباط مناسب‌تري با دخترش داشته باشد. با اين حال ارتباط بين مادر و دختر مي‌تواند صميمانه و حتي برعكس به صورت خصمانه باشد.

عوامل مختلفي وجود دارد كه بر اين ارتباط تاثير مثبت يا منفي مي‌گذارند كه آشنايي با اين عوامل و راهكارهاي بهبود روابط براي هر خانواده‌اي ضروري به نظر مي‌رسد، زيرا كه هر دختري خودش يك روز مادر مي‌شود و اگر دختر رابطه خوبي با مادرش نداشته باشد به احتمال زياد اين الگو و رفتار مخرب را در زندگي خودش تكرار مي‌كند.

منبع: مادر و دختر چه تاثيري بر يكديگر دارند؟

رابطه مادر و دختر

رابطه مادر و دختر مي‌تواند از زمان تولد تا آخر عمر ادامه داشته باشد، با اين حال دوره‌اي كه رابطه مادر و دختر از حساسيت بيشتري برخوردار مي‌شود دوران نوجواني و بلوغ دختر است. بسياري از مادر‌ها قبل از دوران بلوغ ارتباط صميمانه و خوبي با دختر خود دارند، اما در هنگام بلوغ و نوجواني اين ارتباط برعكس مي‌شود و روابط صميمانه بينشان كاهش پيدا مي‌كند.

نوجواني دوره‌اي پر از تعارض و آشوب است زيرا كه در اين دوران نيازها و احساسات دختر تغيير پيدا مي‌كند و آشنايي مادر با اين مسائل اهميت زيادي دارد، اگر مادر نتواند نيازهاي دخترش را در اين دوران به درستي تشخيص دهد ممكن است ارتباط صميمانه مادر و دختر را از دست ‌دهد. با اين حال آگاهي از اين دوران و تغييرات ايجاد شده براي دختر و مادر ضروري است و هر يك از طرفين بايد نسبت به نيازهاي يكديگر احترام بگذارند.

رابطه مادر و دختر بايد به گونه اي باشد كه مادر به عنوان كسي كه خودش اين دوره را تجربه كرده بايد نسبت به نيازهاي دخترش حساس باشد و هرگونه اختلاف نظر و تغيير رفتار دختر را به نشانه تعارض و آشوب و مشكل در نظر نگيرد. آنچه كه اهميت دارد اين است كه مادر بايد متناسب با ويژگي‌هاي رشدي و شخصيتي فرزندش با او رفتار كند. كنترل بيش از حد و عدم نظارت بر رفتارهاي فرزند مي‌تواند مشكلاتي را ايجاد كند. به طور كلي از آنجايي كه دوران نوجواني دوره‌اي حياتي و پر از تغييرات است. بهتر است خانواده‌ها در اين دوران با يك روانشناس ديدار داشته باشند تا مسائل پيش آمده را با كمك يك متخصص مديريت نمايند.

درك نيازهاي دختران نوجوان

همانند هر دوره‌ ديگري از رشد، نوجوان نيازهايي دارد و انتظار دارد تا اين نيازها از طرف افراد خانواده و… درك شوند. يك كودك ممكن است نياز به بازي و بازيگوشي داشته باشد، اما نياز نوجوان متفاوت است. عمده‌ترين نيازي كه نوجوانان دارند دست‌يابي به يك هويت مستقل است. سخت‌ترين تكليفي كه نوجوانان با آن مواجهه مي‌‎شود دستيابي به هويت منحصر به فرد خودش است كه مي‌تواند تاثير زيادي را در ارتباط مادر و دختر داشته باشد.

در اين سنين دوستان و همسالان اهميت بيشتري براي فرد پيدا مي‌كنند، زيرا كه نوجوان در اين دوران از احساس تعلق، همنوايي، عضو گروه بودن و… لذت مي‌برد. اگر مادر ويژگي كنترل‌گر بودن داشته باشد و دائم بر فعاليت‌هاي دخترش نظارت و دخالت بيش از حد بكند، با دستان خودش ارتباط صميمانه‌اش با دخترش را كاهش مي‌دهد.

اين مسئله نتايج مختلفي دارد، برخي از دختران از ويژگي‌هاي مادر خود الگوبرداري مي‌كنند و همانند او مي‌شوند، برخي ديگر هم رفتاري بر ضد مادر خود در نظر مي‌گيرند و ممكن است شروع به پنهان كاري و دروغ كنند. در نتيجه شيوه برخورد مادر با نيازهاي دخترش اهميت زيادي دارد. و رابط مادر و دختري به خوبي پيش خواهد رفت.

رابطه مادر و دختر در سنين مختلف

مادر براي تربيت دختر خود بايد شرايط و دوران سني را در نظر بگيرد. بحران هاي سن كودكي با نوجواني متفاوت است. بنابراين براي رابطه مادر و دختر در سنين مختلف بايد شرايط خاصي را در نظر بگيريد. در ادامه در رابطه با مادر و دختر در سنين مختلف روش هايي را اشاره كرده ايم.

رابطه مادر و دختر خردسال

رابطه مادر و دختر خردسال از زمان جنيني آغاز مي‌شود. رفتار مادران با دختران خردسال اگر با شيوه هاي مناسبي باشد، در آينده رابطه هاي پايدارتري برقرار مي‌كنند. مادران و دختران قبل از تولد با يكديگر در ارتباط هستند. مادران به طور كل نقش پر رنگي در تربيت، تغذيه و پوشاك فرزندان دارند. زماني كه اين نيازها در خردسالي بر طرف شود پيوند مطمئن عاطفي بين مادر و دختر خردسال برقرار مي‌شود.

رابطه مادر و دختر نوجوان

دروان نوجواني و سن بلوغ بسيار حساس و پر اهميت است. سالهاي نوجواني براي دختران حائز اهميت است. تربيت دختران در اين دوران بسيار حائز اهميت است. تربيت دختران در اين دوران به محيط بيروني، دوستان، رابطه ها، عوامل بيروني و محيطي و … نيز مرتبط مي‌شود. در دوران نوجواني هورمون هاي تستوسترون و استروژن ترشح زيادي دارند نياز به درك بسيار بالايي دارند. در اين سنين سعي كنيد در رابطه با روابط، مسائل جنسي و سوالات دختر نوجوان خود پاسخ هاي مناسب دهيد.

رابطه مادر و دختر جوان

رابطه مادر و دختر جوان بايد سرشار از صميميت، قدرت و آموزش است. در طول رابطه سعي كنيد دختر جوان خود را درك كنيد در رابطه با تمام مسائل او را راهنمايي كنيد. در اين سنين دختران شايد ازدواج كنند، بهتر است راهنمايي هاي لازم را به دختر خود ارائه دهيد. البته به اين موضوع دقت داشته باشيد كه دختر شما با زمان جواني خودتان متفاوت است. در اين دوران دختران مي‌خواهند استقلال خود را به دست بياورند و نظرات خود را در زندگي اعمال كنند.

راهكارهايي براي افزايش رابطه صميمانه مادر و دختر

براي افزايش صميميت مادر و دختر، مادران بايد از سنين كودكي با دختران به گونه اي رفتار كنند كه از همان سن تا بزرگسالي حس امنيت، اعتماد و صميميت نمايان شود. در ادامه راهكارهايي را براي افزايش صميميت رابطه مادر و دختر ارائه داده‌ايم.

1. همدلي

اولين راهكار براي افزايش صميمت رابطه مادر و دختر همدلي است. به دليل تغييرات هورموني ايجاد شده در دوران بلوغ و نوجواني، دختر شايد ويژگي‌هاي مختلفي را تجربه كند. به عنوان مثال اغلب دختران در اين دوران كمي زودرنج و تحريك پذير مي‌شوند و در ارتباط با هر مسئله‌اي به شيوه هيجاني واكنش نشان مي‌دهند. درك شدن ويژگي‌ها و خلقياتش توسط مادر مي‌تواند احساس مثبتي در او به وجود بياورد و بسياري از نگراني‌ها و اضطراب‌هايش كاهش پيدا كند.

2. توجه مادر به نيازهاي دختر

يكي از مهم ترين راه ها براي افزايش صميميت رابطه مادر و دختر، رفع نيازهاي دختر توسط مادر است. دختران در هر دوره‌ رشدي نيازهاي مختلفي دارند كه متناسب با شرايط و ويژگي‌هاي همان دوره است. مادران براي اينكه بتوانند ارتباط صميمانه و خوبي با دختر خود داشته باشند، بايد نيازهاي او را بشناسند و در جهت رفع آن نياز‌ها اقداماتي انجام دهند. زيرا تمام نيازي كه يك دختر نوجوان دارد درك كردن ويژگي‌ها و رفتارهايش توسط والدين است.

3. گفتگو مادر و دختر در ارتباط با مسائل جنسي

تغييرات جسماني و هورموني در اين دوران مي‌تواند سبب آشفتگي و سردرگمي دختر نوجوان شود. به طوري كه ممكن است اين مسئله به يك دغدغه ذهني و اشتغال فكري تبديل شود و خجالت دختر در بيان اين مسائل باعث كاهش اعتماد به نفس و عزت نفس او شود.

همچنين گفتگو در ارتباط با مسائل مرتبط با قاعدگي و آموزش شيوه صحيح رعايت بهداشت شخصي در اين دوران مي‌تواند براي دختران كمك كننده باشد و باعث ارتباط بهتري بين مادر و دختر شود. اگر به هر دليلي دختران ميلي به دريافت آموزش يا صحبت كردن راجع به اين مسائل نداشت به او اصرار نكنيد و به نيازش احترام بگذاريد.

4. نظارت به اندازه كافي

كنترل بيش از حد فعاليت‌هاي دختر و يا عدم نظارت بر فعاليت‌ها مي‌توانند سبب ايجاد مشكلاتي شود. به طور كلي بهترين حالت و ايده‌آل‌ترين وضعيت اين است كه به اندازه كافي بر فعاليت‌هاي فرزندان نظارت داشته باشيد. نوجوانان و خصوصا دختران در دوران بلوغ نياز به تنهايي و وقت گذراني با همسالان خود دارند، پرس و جو و چرايي بيش از حد توسط مادر مي‌تواند ارتباط صميمانه بين مادر و دختر را كاهش دهد.

5. اظهار محبت مادر به دختر

اظهار محبت مادر و دختر براي قدرتمند ساختن رابطه بسيار حائز اهميت است. دختران در همه دوران‌هاي رشد نياز به درك شدن و مورد محبت قرار گرفتن دارند. اظهار محبت به اندازه كافي هميشه مي‌تواند سبب افزايش رابطه صميمانه شود. اما آنچه كه اهميت دارد شيوه اظهار محبت است. مادران بايد بدانند كه اكنون فرزندشان بزرگ‌تر شده و نبايد همانند دوران كودكي آن‌ها مورد محبت قرار دهند و نوازش كنند. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه هميشه بايد متناسب با ويژگي‌ها و اخلاقيات فرزندتان عمل كنيد تا بتوانيد ارتباط صميمانه‌اي ايجاد كنيد. احترام گذاشتن به نيازهاي دختر باعث مي‌شود تا او هم به نيازها و درخواست‌هاي والدين اهميت دهد و احترام بگذارد.

6. واگذاري مسئوليت به دختر

دادن مسئوليت به دختر باعث مي‌شود تا احساس ارزشمندي بيشتري كند. نوجوانان در اين دوران به دنبال كسب هويت مستقل هستند و تمايل به استقلال دارند. واگذاري مسئوليت‌هاي مختلف به دختر مي‌تواند او را در رسيدن به اين خواسته بيشتر نزديك كند. با اين حال مسئوليت‌هايي كه مادر به دخترش واگذار مي‌كند بايد متناسب با ويژگي‌هاي شخصيتي و رشدي و شناختي او باشد. مسئوليت‌هاي بيش از اندازه سخت باعث مي‌شود تا دختر دلسرد شود و ميلي به انجام دادن آن نداشته باشد. همين مسئله به تنهايي مي‌تواند وضعيت روحي و خُلق و ارتباط صميمانه بين مادر و دختر را كاهش دهد.

7. تعيين قوانين مشخص

براي اينكه رابطه قوي مادر و دختري ساخته شود، بايد بنا به نظر هر دو قوانيني مشخص شود. اگر خواسته‌ها و انتظارات اعضاي خانواده از قبل مشخص و به طور واضح بيان شود، درگيري‌ها و اختلاف نظرات كمتري در روابط پيش مي‌آيد. بهتر است محدوده عملكرد فرد به روشني توضيح داده شود به عنوان مثال مسائلي مانند اينكه فرد تا چه زماني حق دارد بيرون از خانه باشد، با دوستانش باشد و يا ساير فعاليت‌ها به روشني درباره‌اش صحبت شود. به طور كلي در ارتباط با هر يك از قوانين بهتر است با بچه‌ها صحبت شود و قوانين طوري در نظر گرفته شود كه انتظارات هر دو طرف برآورده شود.

8. انتقاد به اندازه كافي

انتقال كردن بيش از اندازه و ايرادگيري زياد و با لحن خشن مي‌‎تواند ارتباط صميمانه مادر و دختر را تحت تاثير قرار دهد. اگر انتقادي از دختر خود داريد يا مي‌خواهيد نكته‌اي را به او بگوييد بهتر است لحني مهربانانه و بدون سرزنش داشته باشيد.

كلام آخر

مادر و دختر اگر رابطه دوستانه و عميقي با يكديگر داشته باشند به ندرت با مشكل روبرو مي‌شوند. سعي كنيد براي درك بهتر دخترتان قبل از قضاوت نظرات او را گوش دهيد، منطقي رفتار كنيد، در رابطه با نياز هاي خود و نيازهاي دخترتان صحبت داشته باشيد. در سنين متفاوت آموزش هاي لازم را بدهيد و تمام مدت به درك دختر بپردازيد. براي برقراري ارتباط درست با دختر خود از روانشناس راهنمايي و مشاوره بگيريد. روانشناسان خبره مركز مشاوره روانشناسي نيني مايند به صورت تلفني، حضوري و آنلاين به شما در جهت بهبود مهارت هاي والدگري و ارتباطي با فرزندان‌تان خدمات ارائه مي‌دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه مادر و دختر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا مادر بايد در ارتباط با دوستان دخترش حساسيت زيادي به خرج دهد؟

مادران بايد به طور كلي نيازهاي فرزند خود را درك كنند و پذيراي آن‌ها باشند. امروزه ارتباط با دوستان هم‌جنس و جنس مخالف امري طبيعي است. با اين حال در اين بين بايد مسائل فرهنگي و خانوادگي را در نظر گرفت. بهتر است والدين به جاي سرزنش و سركوب كردن دختر خود، با او به آرامي صحبت كنند و مسائل را توضيح دهند. زيرا واكنش هيجاني و سرزنش كننده مادران مي‌تواند باعث تخريب رابطه و پنهان كاري و دروغگويي دختران شود. اين مسئله باعث مي‌شود تا در آينده دختر در ارتباط با مسائل عاطفي به مادرش اعتماد نكند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مادر و دختر چه تاثيري بر يكديگر دارند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/4  ] [ ۱۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب